Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/rodeo/domains/rodeomedia.nl/public_html/index.php on line 16
Rodeo Media | showartist

Artist info

Diggy Dex


Rapper / Producent Diggy Dex is vanaf 2000 actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Dit resulteerde in twee albums, twee singles, een handvol videoclips (op The Box, TMF, MTV) en optredens op o.a. Lowlands, de Uitmarkt en alle bekende podia in Nederland en België. In 2002 wint D.A.C de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

In november 2006 verschijnt Diggy Dex zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa. Dit hooggewaarde album ontvangt goede kritieken binnen en buiten de Nederlandse hiphopscene. ‘Humoristisch, poëtisch en vol bravoure’ (NRC Next). ‘Een krachtig en constant album’ (State Magazine). Naar aanleiding van dit album treedt Diggy Dex veelvuldig op door het land.

In het najaar van 2008 verschijnt dan zijn langverwachte tweede soloalbum Mayonaise voor de ziel. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, 3voor12, NRC en OOR trekt Diggy Dex vervolgens langs de Nederlandse podia en festivals. Van dit album verschijnen tevens vier videoclips (De Meest Exclusieve Jansen, 1,2,3,4, Ideale Schoonzoon en Gescheiden Wegen) die allen veelvuldig op TMF & MTV te zien waren.

Op 15 juni 2009 verschijnt de single Slaap lekker (Fantastig toch) in samenwerking met de Vlaamse singer/songwriter Eva de Roovere. Het tweetal is veelvuldig te horen op radio en televisie in Nederland en België. Daarnaast zijn zij te gast bij onder andere 3FM, Radio 2 en TMF. De samenwerking resulteerde in een wekenlange hitnotering met als hoogtepunt een #1 hit (Mega Top 50) en meer dan 2 miljoen Youtube hits.

In het voorjaar van 2010 is het album van Diggy Dex uitgekomen, de tweede single Vandaag was alvast een voorproefje en is het beste te omschrijven als een catchy en optimistisch nummer in tijden van een aangeprate recessie.

 

Diggy Dex heeft voor zijn nieuwe single Dezelfde Spijt samengewerkt met zangeres Jenny Lane. Het nummer is een bewerking van Non Je Ne Regrette Rien van de Franse chasonniere Edith Piaf. 

Website : http://www.diggydex.nl« Artiesten overzicht


Artists:

  • Ben Liebrand
  • Golden Earring
  • Diggy Dex
  • Quincy
  • Jörgen Raymann
  • Ray Klaassen
  • Douwe Bob
Rodeo Media

Steijnlaan 12
1217 JS Hilversum
Tel: 035-7009750